Журналистът и писател замени на поста досегашния председател Теодора ЕвтимоваЖурналистът и

...
Журналистът и писател замени на поста досегашния председател Теодора ЕвтимоваЖурналистът и
Коментари Харесай

Нели Пигулева оглави Обществено-експертния съвет за култура към Община Русе

Журналистът и публицист замени на поста досегашния ръководител Теодора Евтимова

Журналистът и писателНели Пигулева е новият ръководител на Обществено-експертният съвет за просвета към Община Русе, стана ясно от днешното съвещание. Тя размени на поста досегашния ръководител Теодора Евтимова, шеф на Република България „ Любен Каравелов “, прецизираха от пресцентъра на Община Русе.

До избора на Нели Пигулева се стигна след очевидно гласоподаване на присъстващите членове на Съвета. За ръководители бяха препоръчани още арх. Венцислав Илиев и Теодора Евтимова, които си направиха отказ, както и Димитър Липовански, който не присъстваше на съвещанието и надлежно неговата кандидатура не беше прегледана.

Като точка от дневния ред на съвещанието беше прегледано и предложение на Ваня Георгиева от Сдружение „ Стенд Арт “, касаещо Културния чек за всички дванайсетокласници от русенските учебни заведения, който ще бъде въведен от 1 ноември. Идеята ѝ е обвързвана с следене на избора им, като по този метод ще се мери успеваемостта на мярката и ще се проучват желанията им – кои културни институти и кои спектакли от репертоарните им проекти са били определени за посещаване с културен чек.

В хода на разискванията беше дискутирана и процедурата за избор на почетни жители на град Русе.

На идващото съвещание на Съвета беше решено да се прегледат предложенията за културния календар на Община Русе за 2023 година и идейния план на фестивала Мартенски музикални дни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР